Homestay

Iklankan Homestay anda disini. Sila whatsapp 0143678888

Homestay dekat PICC Putrajaya Precint 5

Homestay dekat PICC Putrajaya Precint 5

Adakah anda mencari homestay berdekatan dengan PICC Putrajaya di Precint 5? Ya anda ditempat yang betul. Homestay kami tidak berapa jauh. Hanya 27km daripada PICC Putrajaya. Nampak dalam peta di bawah? Dekat je kan...

Homestay dekat PICC Putrajaya
PICC PutrajayaAdakah anda ada urusan?

1- Konvokesyen
2- Seminar
3- Kursus
4- Konvension
5- Perhimpunan
6- Event

Ya, tak perlu susah susah fikir. Homestay kami memang pilihan yang tepat dan sesuai.
Anda berminat nak booking?

Whatsapp SEGERA Kang Palio 0126963590

Sedikit Info Tentang PICC Putrajaya


Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya atau dengan nama penuhnya Putrajaya International Convention Centre (PICC), merupakan sebuah pusat konvensyen utama di Putrajaya. Bangunan ini terletak di atas Taman Puncak Selatan  di Presint 5.

Idea reka bentuk bangunan yang unik ini dan menarik ini adalah berdasarkan bentuk 'Pending Perak', iaitu reka bentuk kepala tali pinggang pakaian rasmi Yang di Pertuan Agong. Struktur bumbungnya pula adalah sama dengan origami yang dilipat bagi meringankan bulat jelas struktur. Unik kan? Daripada sisi hadapan, kita dapat lihat cucur atap atau sayap bangunan yang diangkat di sisi, mewujudkan hiasan luas tembok meraup. Kebanyakan dinding diperbuat daripada kaca, maka cahaya matahari yang begitu natural dengan mudah menerangi auditorium melalui tingkap yang meraup dan berlorek.

Dewan Besar atau Dewan Plenary di PICC ini boleh menempatkan kira-kira 3000 orang .Dewan Perdana pula mempunyai ruang yang boleh digunakan oleh 3,000 pengunjung pada satu-satu masa dan, 2 dewan bersambung yang masing-masing boleh dibahagikan untuk seminar, pameran atau jamuan untuk 2000 orang pada suatu masa. Semua dewan dilengkapi dengan bilik-bilik jurubahasa dengan 13 bahasa yang berbeza. Selain itu, PICC juga mempunyai 14 bilik untuk mesyuarat dua hala pada pelbagai peringkat, VIP Lounge, 10 dewan untuk perbincangan persidangan di mana dewan masing-masing boleh menampung 200 peserta, 33 bilik mesyuarat untuk 10 hingga 100 orang, 3 galeri awam, 2 restoran, 3 surau dan lebih dari 4 kiosk dan pusat perniagaan untuk kemudahan para perwakilan. PICC mempunyai 2 pintu masuk utama, di peringkat bawah dan mezanin, tempat letak kereta 2 tingkat di ruangan bawah tanah untuk 1200 kenderaan , dengan akses lif ke semua tingkat. Boleh dikatakan, dewan PICC adalah sebuah dewan bersaiz mega!


Anda berminat nak booking?

Whatsapp SEGERA Kang Palio 0126963590
Copyright © Homestay Dekat KLIA KLIA2 Made with ❤ by azhafizah.com